Mijn naam is Anne Marie Ivan, ik ben 21 jaar oud en woon in Roemenië.
Op dit moment werk ik als assistent in een tandartsenpraktijk en studeer ik tandheelkunde. Ik ben gelukkig en elke dag maak ik een stap dichter naar mijn droom, tandarts worden! Maar dit was allemaal niet mogelijk geweest zonder de hulp van bijzondere mensen met een groot hart.

In Roemenië en dan vooral op het platteland zijn veel mensen arm. Ze hebben vaak veel kinderen en niet genoeg eten om alle monden te voeden, of kleren om hun kinderen te kunnen kleden. Ouders hebben geen vaste of legale baan omdat ze geen diploma’s hebben of omdat er gewoon niet voldoende werk is op het platteland. Hierdoor hebben ze geen regelmatig inkomen.
In de zomer kunnen ze nog op het land werken of iets betekenen voor de lokale gemeenschap waar ze nog iets aan kunnen verdienen.

Maar in de winter is dit veel lastiger. De koude is dan ook een groot probleem (winters tot -25 graden is geen uitzondering), kinderen zijn dan vaak ziek. De kinderbescherming is verplicht om deze zieke en kwetsbare kinderen uit huis te plaatsen in kindertehuizen, helaas is het daar vaak helemaal niet beter…
Toen ik klein was zijn mijn ouders gescheiden, mijn moeder heeft mij en mijn zusje in de steek gelaten omdat ze geen geld had om voor ons te zorgen. Gelukkig ontvingen wij hulp en ondersteuning van Nederlandse families. Sommigen van hen kwamen elke zomer en soms ook in de winter om te kijken hoe het met ons ging.

Een van mijn mooiste herinneringen is van een winter dat zij weer bij ons op visite kwamen, we ontvingen allemaal een schoenendoos met allemaal cadeautjes erin.
Ik ben erg gelukkig nu, ik heb een familie in hen gevonden. Ik zal altijd dankbaar zijn voor wat zij voor ons hebben betekend. Ook heb ik geleerd om andere mensen in nood te helpen.

Klik op de afbeelding, om deze in fullscreen te bekijken.

Klik op de afbeelding, om deze in fullscreen te bekijken.

Contact:

Telefoon: 06-36038132
Website: www.staopvoorkinderen.nl E-Mail: info@staopvoorkinderen.nl
Adres: Floris Versterstraat 3, 8932 BR Leeuwarden, Nederland

Contact:

Telefoon: 06-36038132
Website: www.staopvoorkinderen.nl E-Mail: info@staopvoorkinderen.nl
Adres: Floris Versterstraat 3, 8932 BR Leeuwarden, Nederland

RSIN: 8610 4 8076
KVK: 7756 4839

Volg ons ook op