StaOp's - ICT Documentatie

Aan de rechterkant, kun je snel vragen uitklappen, die verkort zijn samengevat tot een simpel antwoord.

Bij de meeste vragen zitten dan linkjes naar meer informatie.

Als je daar op klikt, belandt je op deze zelfde pagina, op de juiste plek, het scrollt dan naar die plek toe, en zie je meteen een uitgebreid pdf document waarin alles beschreven staat.

Sommige stukken zijn engelstalig, en sommige nederlandstalig.

Deze wordt door STRATO gehost, en hier betalen we jaarlijks voor.
Betalingen lopen per automatische incasso.

Voor meer informatie neem contact op met Richard v/d Pols.

Hierin zitten dezelfde kosten verbonden als de website, voor meer informatie neem contact op met Richard v/d Pols.

Wat wel belangrijk is om te weten, niet alle DKIM, DMARC, en SPF beveiligings instellingen worden door STRATO ondersteund!

Elke PC die van Sta Op Voor Kinderen is, en/of wordt gebruikt voor de stichting ( zoals een Prive laptop van Richard ) heeft een koppeling met de NAS. 

De technische methode hiervoor is:  WebDAV, over SSL via HTTPS.

Er is een fysieke server op locatie:  Zuidvliet 402-F, met ProxMox als OS.

Hieronder draait een Virtuele Machine, welke dient als Synology NAS.

Er is op dit moment 200GB toegewezen met een gespiegelde kopie op een 2de identieke harde schijf. Wanneer 1 faalt neemt de ander het over, zonder dat iemand hier last van heeft. Wanneer alles faalt, kan worden teruggevallen op een simpele gratis google cloud opslag, onder de hoofd google account.

Dit is niet het strekste punt van de stichting, aangezien het vrij lastig is mensen bij een te brengen voor dit soort uitleg over good security practice.

Maar, wat wel goed word gedaan, is dat men vaak meteen contact opneemt met mij, als er iets verdachts aan de hand is, en daar ben ik blij om! 😉

Wat betreft wachtwoorden, we hebben sindskort hier een web applicatie voor genaamd Bitwarden / VaultWarden. Deze applicatie is tevens geinstalleerd op de iPhones van Gesina, Richard *Jaqueline. Zodat zij altijd bij de inloggegevens kunnen op een veilige manier.

  • Lijst met alle websites, apps, en overige systemen waar codes voor zijn, vind je hier. De codes zelf, zul je altijd veilig moeten opzoeken via wachtwoorden.sovk.nl of onder het kopje Wachtwoord kwijt?.. onderaan onze website. ( in de footer, waar de copyright enzo staat, onder contact dus )
Het Geluid(je) - versie 8.1:
StaOpScreen / VitrineDisplay:
Functies Server - SOVK.
Website Omgeving:
Automatiseringen - Deel 1:
Automatiseringen - Deel 2:

Wat was ook alweer?

Lokale gebruikers aanmaken in Windows 10.

Aangezien Microsoft telkens weer een nieuwe manier implementeerd, en hierdoor de standaard weg elke maand weer anders is... Kun je het beste het als volgt doen;
Windows Toets + R indrukken. --> Typ dan lusrmgr.msc in en druk op Enter.